Nu bliver der tilskud til flere boligejere
Fremover kan endnu flere boligejere få tilskud til energibesparende boligtiltag, og dermed slippe for deres gamle olie- eller gasfyr. Når den næste bygningspulje skydes i gang, så er det med en række ændringer, som træder i kraft.
De følgende tiltag er:
Tilskud til energirenoveringer kan kun accepteres, hvis du har energimærke E, F eller G
Puljen bliver altså mere målrettet i den forstand, at det rettes mod boligejere, hvis boliger er stemplet med dårlige energimærker. Dette er for, at Energistyrelsen sikrer at tilskuddet støtter de boliger, som trænger mest til en ombygning. Tilskuddet til varmepumper afhænger dog ikke af energimærket, men her skal du bo uden for fjernvarmeområde for at kunne søge tilskud denne.
Mindre tilskudssatser – Flere der får tilskud
-
Det generelle tilskud pr. varmepumpe bliver sat ned, for på den måde at sikre, at flere boligejere kan få tilskud. Eksempler på de nye satser i et 140m2 hus kunne være:
-
A+++ varmepumpe: 19.000 kr.
-
A++ varmepumpe: 14.000 kr.
-
Udskiftning af et 140m2 hus med 25 m2 vinduer i energiklasse 1: 7.750 kr.
-
Udskiftning af et 140m2 hus med 25 m2 vinduer i energiklasse 2: 27.500 kr.
-
Isolering af uudnyttet tagrum med u-værdi før på >= 0,20: 8.400 kr.
Nu bliver det også muligt at få tilskud til store varmepumper
Hvis du f.eks. bor i en boligforening uden for fjernvarmeområde, kan I nu også få tilskud til en stor varmepumpe.
Der bliver kun en bygningspulje mere
Energistyrelsen har vedtaget, at de fremtidige bygningspuljer bliver slået sammen til en stor. Denne runde vil ligge i september måned 2021 og vil ligge på omtrent 280-290 millioner kroner. Herefter bliver den næste bygningspulje først i 2022.
Til dig, der allerede har fået udarbejdet et energimærke
Hvis du fra sidste runde havde udarbejdet et energimærke på din bolig til D eller bedre, i forbindelse med formålet om at søge tilskud, og du ikke fik det benyttes, så kan dette ikke længere bruges til den nye pulje.
Vi ved det er en ærgerlig situation at stå i, og derfor har vi lavet nogle forskellige løsninger, som du måske kan benytte dig af:
-
Søg tilskud til varmepumpe
Du kan stadig søge om tilskud til varmepumper, da det ikke er defineret af boligens energimærke. -
Få håndværkerfradrag i stedet for
Du kan søge om håndværkerfradrag til en lang række energiforbedringer i din husstand. -
Udnyt energimærket til andre formål
Du kan eksempelvis benytte din energimærkerapport til at vurdere, hvordan du bedst muligt sparer penge i fremtiden på din varmeregning. Energimærket er gyldigt i 10 år.
Folketinges valg for ændringer af bygningspuljen
Ændringerne og de nye tiltag, som påvirker den fremtidige bygningspuljen, er en del af en ny politisk aftale mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.